ארוחות בוקר בסטייל בייגלססס !

אוהבים ארוחת בוקר ? אוהבים קיצורי דרך ? אתר בייגלססס מביא במיוחד בשבילכם 5 מתכונים שווים במיוחד לארוחת בוקר בריאה, טעימה ופשוטה להכנה !

4 מתכונים שווים להכנת ארוחת בוקר מושלמת !

 שיבולת שועל : 

שיבולת שועל הוא מאכל עמוס בסיבים תזונתיים לכן זו ארוחת בוקר נהדרת ! על מנת לשפר משמעותית את ארוחת הבוקר הבריאה שלך, ניתן להוסיף לשיבולת שועל גם חמאת אגוזים, פירות, פירות יבשים, יוגורט, אגוזים, זרעי צ'יה או אפילו ריבה למי שאוהב מתוק במיוחד ! על מנת לקצר תהליכים, ניתן להכין שיבולת שועל אפויה או גרנולה תוצרת בית, או מנה גדולה של שיבולת שועל לילה לארוחות בוקר מהירות במהלך השבוע.

מרכיבים :

  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1 כוס מים או חלב
  • מקלח מלח (אופציונלי, לדיאטות דלות נתרן, השמיט מלח)

הוראות הכנה :

  1. מרתיחים מים או חלב ומלח.
  2. מערבבים שיבולת שועל.
  3. מבשלים כ -5 דקות על אש בינונית; מערבבים מדי פעם.

שקשוקה במחבת – בטטה וביצה : 

  • 2 כפות חמאה
  • 2 בטטות בינוניות קלופות וגרוסות (כ -4 כוסות)
  • 1 שן שום טחונה
  • 1/2 כפית מלח, מחולק
  • 1/8 כפית טימין מיובש
  • 2 כוסות תרד טרי לתינוק
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/8 כפית פלפל גרוס גס

הוראות הכנה :

  • במחבת יש לחמם את החמאה על אש נמוכה. מוסיפים בטטות, שום, 1/4 כפית מלח וטימין. מבשלים עד שתפוחי האדמה כמעט רכים במשך 4-5 דקות. מערבבים מדי פעם. מערבבים תרד רק עד שהוא נבול במשך 2-3 דקות.
  • בעזרת גב כף מכינים 4 בורות בתערובת הבטטות. שוברים ביצה לכל בור ומפזרים מלח ופלפל. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, עד שהחלבונים מתייצבים לחלוטין והחלמונים מתחילים להתעבות אך אינם קשים במשך 5-7 דקות.

פנקייק תפוחים גרמני : 

         מרכיבים לפנקייק:

  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס חלב
  • 3/4 כוס קמח לכל מטרה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 3 כפות חמאה 

    מרכיבים לציפוי: 

  • 2 תפוחים אפויים טארט, קלופים וחתוכים
  • 3 עד 4 כפות חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה :

  • מחממים מחבת ברזל יצוק בתנור 220 מעלות. בינתיים יש להכניס את הביצים, החלב, הקמח, המלח ואגוז המוסקט לתוך הבלנדר, מכסים ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.
  • הוסף חמאה למחבת החמה. מחזירים לתנור עד שהחמאה מבעבעת. יוצקים את הבלילה למחבת. אופים ללא כיסוי במשך 20 דקות או עד שהנפיחות והקצוות של הלביבות שחומים ופריכים.
  • בציפוי במחבת יש לשלב את התפוחים, החמאה והסוכר. מבשלים ומערבבים על אש בינונית עד שהתפוחים רכים. שמים כף אחת על הפנקיקיים ומפזרים מעל אבקת סוכר. חותכים ומגישים.

קרפ תותים ושמנת : 

         רכיבים לקרפ :

  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כוס חלב 2%
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות חמאה, מומסת
  • 2 כפות של קמח
  • 1/4 כפית מלח

    מילוי:
  • חבילה אחת (8 אונקיות) גבינת שמנת, מרוככת
  • 1-1 / 4 כוסות סוכר קונדיטורים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית גרידת לימון מגוררת
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 4 כוסות תותים טריים, פרוסים, מחולקים
  • 1 כוס קצפת כבדה, מוקצפת

הוראות הכנה :

  • בקערה גדולה טורפים ביצים מוסיפים חלב, מים וחמאה. בקערה אחרת מערבבים קמח ומלח. מוסיפים לתערובת ביצים ומערבבים היטב. מכניסים למקרר, מכוסה, שעה.
  • מחממים מחבת טפלון משומן קלות על אש בינונית. מערבבים את הבלילה ויוצקים למחבת. מבשלים עד שהקרפ נראה יבש. הופכים את הקרפ ומבשלים את התחתית עוד 15-20 שניות. מוציאים לרשת. חזור על כך עם הבלילה שנותרה.
  • למילוי: בקערה קטנה מקציפים גבינת שמנת, סוכר וניל, מיץ לימון, גרידת וניל עד לקבלת מרקם חלק. מקפלים פנימה ומוסיפים את התותים ואת הקצפת. מקשטים בתותים שנותרו, ואם רוצים, באבקת סוכר והקצפת שנותרה. מכסים ומקררים או מקפיאים את הקרפים שנותרו בכלי אטום, לא ממולא, לשימוש אחר.

 

 

ארוחת בוקר מתכונים בלעדיים באתר בייגלססס
ארוחת בוקר מתכונים בלעדיים באתר בייגלססס צילום: pixabay

שתף

פוסטים נוספים

דילוג לתוכן