מתכון לכרובית ברוטב קשיו

מתכון טבעי לחג השבועות: כרובית ברוטב קשיו. שבועות, הידוע בתור חג הביכורים, מתייחס לביכורי השדה, תבואת ירקות ופירות. הכרובית היא ירק העונה ומתאימה לשולחן החג. שרונה רומנו לזר – מנכ"לית חברת אורגניקזון, המשווקת בין היתר גם נייר אפייה אקולוגי, מעניקה מתכון טבעוני, טעים, קל להכנה ומקשט כל שולחן חג – כרובית ברוטב קשיו.

מתכון כרובית ברוטב קשיו

מצרכים:

כרובית חלוטה –  30 דקות במים רותחים

פירורי לחם מוזהבים לא מתובלים

מלח גס

שמן זית

לרוטב :

150 גרם קשיו

כפית מלח

כוס חלב אורז ללא סוכר

שן שום

2-3 כפות חרדל דיזון גרגירים באיכות מעולה

שתי כפות שמן זית

  • את כל המצרכים להכניס לנינג'ה/בלנדר עד שנהפך לרוטב סמיך אבל לא מדי .

אופן ההכנה: 

על נייר אפייה אקולוגי לפזר מלח גס ומעט שמן זית,

מניחים את הכרובית החלוטה, מורחים את רוטב הקשיו על כל הכרובית, ומפזרים מעל פירורי לחם.

מכניסים לתנור לארבעים דקות על 180 מעלות כשהכרובית מכוסה בנייר אלומיניום ממוחזר,
מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור לעוד רבע שעה על 200-220 מעלות שיהפוך לקריספי ומוציאים.

אפשר להכין כמות כפולה של רוטב כדי להגיש כמתבל לצד הכרובית.

למי שלא חובב חרדל, ניתן להחליף בכל תבלין אהוב בנדיבות קארי/ אורגנו/ טימין/ כמון.

כדאי שתדעו על נייר אפייה אקולוגי:

נייר האפייה של Green Flash (גרין פלאש) נקי מכימיקלים, בריא וידידותי לסביבה. עשוי מנייר איכותי שלא הולבן בכלור – בניגוד לניירות האפייה הלבנים, טבעי ואקולוגי, בעל ציפוי סיליקון טבעי ונטול רעלים, ללא כרומיום (מתכת כבדה). מצוין לצמצום צריכה של שמן באפייה, מתאים למיקרוגל, טוסטר ולתנור בחום של עד 230 מעלות, מתאים לכיסוי מגשי התנור, תבניות אפייה ועוד…

נטול גלוטן. מיוצר בישראל, ניתן להשליך לקומפוסט והינו ארוזבאריזה ידידותית לסביבה: עשויה מקרטון ממוחזר, ללא הלבנה בכלור. כשר פרווה באישור בד״צ.

כרובית ברוטב קשיו
מתכון טבעי של אורגניקזון כרובית אפויה צילום שרונה לזר

שתף

פוסטים נוספים

דילוג לתוכן